Kalendarium

Trivsamt, Hälsosamt, Omtänksamt

Ett ställe att njuta av, lugn & ro, mitt i stan.

Att få inspirera till en energi och glädjerik vardag.

Det är en dröm jag lever genom denna restaurang.

Välkomna!

Lia Starälv


Öppettid


Semester v. 31

stängt Lördagen 24/8

 

Tisdag 8-18   

Onsdagar 8-21

Torsdag-Fredag 8-18

Lördag & aftnar 11-16

 

Lunchbuffé serveras Tisdag-Fredag

11:00-13:30

Lördagar 12:00-15:00

 Söndagar och och Måndagar, samt vissa helgdagar håller vi stängt


Vid evenemang har vi öppet längre. Det ser du under fliken kalendarium. Tex vid evenemangen `Singers Corner´som är första fredagen i varje månad under vinterhalvåret.

Vid bokningar av lokalen kan det hända att vi stänger tidigare. Det uppdateras då på fb och på hemsidan.

Rådhusgatan 4

745 31 Enköping

Tel. 0171-275 00

Kalendarium

27/8 Hälsa Godmorgon 6:45 - 7:45

Vi vill dig ”Hälsa Godmorgon!”  i vår vackra stad Enköping och bjuder härmed in dig för gemytliga möten där vi inspireras av varandra.

En frukost på Café Samt förbereds när du har bokat plats. Vi gör det trivsamt, hälsosamt och omtänksamt. Hälsa gör vi gemensamt

 

Program:

6.45-7.00 Ta frukost & Hälsa

7.00-7.10 Meditation

7.10-7.30 Samtal med inbjuden gäst

7.30-7.45 Tid för egna samtal

 

För den som har tid och lust finns möjligheten att vara kvar en stund om ni är i mitt i ett inspirerande möte.


Frukost: Kaffe/Te, smörgås med Overnight oat 85kr, betalas dagen innan med Swish nr. 123 132 6917 (meddelande: Hälsa Godmorgon)

 

Anmälan: senast dagen innan kl.12. (bindande anmälan) genom bokning moyolo.bokadirekt.se  Arrangemang av ”Hälsans stad Enköping i Dr Westerlunds anda”


Datum: tisdagar  27/8, 8/10, 10/12

4/9 Martin Ekman på Onsdagsmys 19:00

Ni som missade förra gången Martin var på Café Samt får chansen igen. Glöm inte att boka plats.

Martin Ekman är en singer/songwriter från Stockholm med svenska texter. Hans musik brukar jämföras med Lars Winnerbäck, Bo Kaspers Orkester och Melissa Horn för att nämna några. Han har släppt ett flertal plattor och haft en hel del låtar på radion på bl.a. P4.

Här några länkar till martins musik


Spotify: https://open.spotify.com/user/shunster?si=C51_fCdPQyieLgeia3Pxhg

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=vy1Etmi_yyc

Facebook: https://www.facebook.com/martinekmanartist

6/9  2019 Singers Corner 20:00

Scenen öppen för alla som vill!

Leverera ett par låtar och ge sen plats åt nästa. Så rullar det på, senare blir det din tur igen. Ingen förbokning krävs, bara kom och umgås i musikalisk glädje!

Gitarr och PA finns på plats.

18/9 David Urwitz på Onsdagsmys 19:00

Lite i skymundan har David Urwitz skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. David har hunnit släppa sju skivor och snart gjort över 600 konserter i Sverige och Norge. Urwitz har samarbetat och turnerat med stora delar av den svenska rockeliten. Han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande. Då och då dyker David också upp som sidekick till Morgan Larsson i programmet SöndagsMorgan i Sveriges Radio P4.

Du köper biljetter via Tickster

http://www.tickster.com/events/952vn0k71dt3lhm

2/10 Björn Lycklig Wallgren på Onsdagsmys 19:00

Björn Lycklig, tidigare frontman och sångare i det energiska popbandet Generalerna. Med tusentals spelningar, mer än en miljon streams och hits som Jockes kalas står han nu på egna ben. Ett nytt album är inspelat och det blir personliga texter på svenska med musikaliska refränger. Nya låtar släpps under 2019.

Generalerna på Spotify.

Björn Lycklig på Spotify.

4/10  2019 Singers Corner 20:00

Scenen öppen för alla som vill!

Leverera ett par låtar och ge sen plats åt nästa. Så rullar det på, senare blir det din tur igen. Ingen förbokning krävs, bara kom och umgås i musikalisk glädje!

Gitarr och PA finns på plats.

23/10 Blues Selection på Onsdagsmys 19:00 

Blues Selection är precis vad det låter som – ett band som gör sitt urval ur bluesens bästa. Alla fantastiska pärlor bandet plockar ur bluesskatten, vårdas kärleksfullt och kläs i en Blues Selection-tolkning. Och bandet gräver gärna i soul- och rock-skatterna också och infogar det i den breda repertoaren. Blues Selection bjuder framförallt på andras men också egna kompositioner. En            konsert med Blues Selection innehåller det ömsinta, det dramatiska, det överraskande och det medryckande där en majoritet av låtarna får publiken upp på fötter. 


Ett band som kan bjuda på det här, väljer också sin line-up. Därför har bandet Stefan ”Stoffe” Sundlöf på trummor. Med många år som stomme i Sven Zetterbergs Chicago Express och i Claes Yngströms Big Tex Three är han idag en legend i bluessammanhang. Tyngden, drivet och finliret skapar den där särskilda bluesnerven som bara en mästare får till. 


Christer Sjödin på gitarr och sång har en fantastisk bredd i sitt bagage, med bland annat Rosa Körbergs Trio, Doktor Krall, Old Boys Rock'n roll Band och Deep Purple. Nja, det där sista försöker övriga bandmedlemmar säga till Christer att han har drömt, men hans gitarrspel hittar till den där känslan som får hela bandet och publiken att lyfta. På repertoaren finns flera av Christers helgjutna blueskompositioner med fantastiska texter på såväl engelska som svenska. 


Gunnar Rydergård på piano, orgel, munspel och sång har en likaledes diger meritlista och blues-magi som han kan konsten att förmedla. Från dragspel vid fem års ålder i radioprogrammet Farbror Svens Brevlåda har han gått från klarhet till klarhet via Blueshunters, Midnight Hour Band och Red Mike Selection. I dagens Blues Selection sätter han mycket av den alldeles magiska blå tonen och hans munspelande får hjärtan att smärta och smälta. 


Lasse  Månsson på bas började tidigt i proggrockgruppen Haj Lajf i uppväxtens Kristianstad. Basen följde med vid Stockholmsflytten och Lasse och Gunnar har sedan följts åt i Blueshunters och i Red Mike Selection. Lasse var också under flera år basist i Steve Future Band som han var med och startade. Lasses stadiga bluesspel lägger den där trygga grunden som krävs för såväl sväng som lågmäldhet och ös. 


Sist, men inte minst, har bandet Katarina Korp på sång. Katarina har sjungit en hel del jazz och folkmusik och började sjunga blues tillsammans med Lasse och Gunnar i Red Mike Selection. Dessa tre har därmed en snart 25-årig gemensam blueshistoria. Numera sjunger Katarina också tillsammans med Trosa Storband. Hon har närvaro, nerv och känsla i sin sång och får publiken att trivas.

 

Begränsat antal bordsplatser så boka i förväg hos Café Samt så att ni kan njuta av fantastisk härlagad mat.

1/11  2019 Singers Corner 20:00

Scenen öppen för alla som vill!

Leverera ett par låtar och ge sen plats åt nästa. Så rullar det på, senare blir det din tur igen. Ingen förbokning krävs, bara kom och umgås i musikalisk glädje!

Gitarr och PA finns på plats.

13/11 VilhelmMusic på Onsdagsmys 19:00

Mer info kommer.

27/11 Dan Greider & The Great Depression Band

på Onsdagsmys 19:00

Mer info kommer.

6/12  2019 Singers Corner 20:00

Scenen öppen för alla som vill!

Leverera ett par låtar och ge sen plats åt nästa. Så rullar det på, senare blir det din tur igen. Ingen förbokning krävs, bara kom och umgås i musikalisk glädje!

Gitarr och PA finns på plats.

Lediga datum för spelningar / Free date for gigs

11/9

25/9

9/10

16/10

30/10

6/11

20/11

4/12

11/12

18/12


8/10 Hälsa Godmorgon 6:45 - 7:45

10/12 Hälsa Godmorgon 6:45 - 7:45