Mer om Café Samt

Öppettider


Tisdag - Fredag 11-18

Lördag & aftnar 11-16


Lunchbuffé 11-13:30

Tisdag-Fredag

11:00-13:30

Lördagar 12:00-16:00

 Söndagar och och Måndagar, samt vissa helgdagar håller vi stängtRådhusgatan 4

745 31 Enköping

Tel. 0171-275 00

Trivsamt, Hälsosamt, Omtänksamt

Ett ställe att njuta av, lugn & ro, mitt i stan.

Att få inspirera till en energi och glädjerik vardag.

Det är en dröm jag lever genom denna restaurang.

Välkomna!

Lia Starälv


Svenska råvaror förvandlas till smakupplevelser

Mår du bra, får du även andra att må bra


Om du ler mot någon på gatan, så kommer den personen att le mot nästa som han eller hon möter.

Om vi börjar sprida glädje där vi står, och tar hand om dem vi har nära, orkar vi tillsammans även hjälpa de allra mest utsatta - de som inte har det lika bra som vi, här i vårt lilla hörn på Jorden.


I min verksamhet som kostrådgivare har jag mött många som blivit av med olika krämpor, när de dragit ned på de snabba kalorierna, alltså gluten och socker. Att äta gott och sunt skapar välmående, och att må bra innebär att du får mer energi. Du mår bra, och du blir en smula lyckligare!


I vårt kök lagar vi maten och bakar med känsla och från grunden. Maten ska inte bara smaka bra, utan också bygga vårt välbefinnande, till kropp och själ. Den ska få oss att bjuda på det där leendet när vi möter någon på gatan!


På Café Samt anstränger vi oss att handla närproducerat och ekologiskt, och vi använder rena produkter utan tillsatser. Många av våra rätter är vegetariska. Kakor och bakverk, bakade på nytt sätt, ger en upplevelse av sötma, som gör gott, och är gott. Hos oss finns inga halvfabrikat, och allt är glutenfritt. Här kan du också bekanta dig med Raw Food - en mattradition som vi vill lyfta fram.

Så välkomna till nya smakupplevelser! / Lia


En fastighet med anor

Huset byggdes 1755 som Tingshus i Torstuna,     16 kilometer norr om Enköping. Efter den stora branden 1799, köptes huset och flyttades in till staden. 1959 flyttades det återigen till nuvarande plats och har sedan dess inhyst olika verksamheter såsom café, krukmakeri, textilhantverk, bageri, trådslöjd m.m.

Musik är glädje & personligt uttryck

Vi behöver musik i våra liv. Och det är något särskilt att musicera tillsammans med sina vänner.  Därför har vi skapat en ”öppen scen”. Här kan du när du vill, själv eller tillsammans med dina vänner, äntra scenen och framföra eller öva på din musik. Eller kanske bara sitta och lyssna. Scenen bokas även för olika föredrag och andra framträdanden.